Vad är detta?

Detta är berättelsen om de två fiktiva karaktärerna Pannbiff & Malte. Vad som skiljer denna episka berättelse från andra är att det är ni läsare som hjälper till att bestämma vad våra två hjältar skall göra. (Läs från början!)

Varje söndag postar jag (för det mesta) en ny uppdatering. Direkt efter detta har ni till på lördag på er att rösta fram vad Pannbiff & Malte skall göra.

Ni kan inte välja helt själva utan jag föreslår ett antal alternativ (rösta till höger i menyn). Det alternativ som fått flest röster midnatt mellan fredag och lördag avgör hur berättelsen fortsätter.

2009-05-04

Början på ett äventyr

Malte sprang, nej - skuttade, ner för trapporna där han redan innan han kom ner visste att Pannbiff väntade på honom. Dagarna på jobbet var outhärdligt tråkiga för de bägge och det enda roliga de hade att se fram emot var att tvätta.

"Hallå Pannbiff!"
"Hallå Malte!"
"Redo för att tvätta lite tvätt?"
"Taggad till tusen."

Pannbiff klappade entusiastiskt händerna (men bara en gång, mer än så hade varit överdrivet).

De två fortsatte ner för trapporna till källaren där tvättstugan låg. Det var ingen märkvärdig tvättstuga, tvärtom var det en ganska medioker tvättstuga med tanke på att det inte alls var en tvättstuga utan snarare en tvättmaskin och en tumlare inknödd i ett rum i källaren tillsammans med ventilationstrummor, värmepannor och annat oväsentligt.

Trots detta så var det ändå en källa till glädje då det innebar att de kunde fly vardagens tristess och fokusera på annat än jobbet.

"Skall bli kul att tumla lite bomull i dag", sade Pannbiff med ett leende.
"Jag har redan tumlat min bomull, det får bli syntet för mig i dag."

Malte gick för att hämta sin tvätt när han märkte att tvättpåsen verkade lättare än vanligt. Vid närmare undersökning visade det sig att en av hans strumpor låg lite längre bort i rummet där han inte har haft anledning att lägga den.

När han gick för att hämta den såg han något som glimrade till ännu lite längre bort i hörnet av rummet. Han gick dit och såg att ena ärmen på hans finaste kråsskjorta stack upp från en lucka han aldrig lagt märke till.

"Pannbiff! Kolla här!"

Pannbiff rusade fram till Malte, luckan och kråsskjortan.

"Herre gud, din finaste kråsskjorta!"
"Jag vet, vem har stoppat ner den i den här jäkla ventilationsluckan?"
"Den är för stor för att vara en ventilationslucka. Öppna den - skjortan kanske går att rädda."

Malte öppnade luckan och plockade försiktigt upp skjortan.

"Nej, den är förstörd. Så här fint silke klarar inte den här typen av stress."
"Tusan också."

När den initiala chocken över den förstörda skjortan lagt sig vände de intresset mot luckan och upptäckte att den verkade fortsätta ner i marken hur långt som helst. Någon ventilationslucka var det minsann inte...

Inga kommentarer: